Menu Sluiten

WERELDNIERDAG 2019

14 maart 2019 World Kidney Day (#WKD) met als internationaal thema:

‼️‘Gezonde nieren voor iedereen’‼️
 

Internationale WKD-campagne 2019

Het doel van de internationale WKD-campagne 2019 is om bewustzijn te creëren voor het hoge aantal en toenemend aantal mensen met een nierziekte wereldwijd en de noodzaak van maatregelen voor preventie van nierziekte en vroege opsporing en behandeling.

Een gezonde levensstijl, zoals voldoende bewegen en weinig zout eten, is goed voor gezonde nieren. Op deze dag wordt ook het belang van orgaandonatie benadrukt. Een niertransplantatie is immers nog steeds de beste oplossing voor nierfalen.

WKD wordt jaarlijks op de 2e donderdag in maart georganiseerd is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

De nieren

Een van de taken van de nieren is het regelen van de bloeddruk. De nieren kunnen de bloeddruk op twee manieren regelen:

1. Via de hoeveelheid water en zouten in het lichaam. Dit doen de nieren door de hoeveelheid urine en de hoeveelheid zout in de urine aan te passen.

2. Via het hormoon renine. Renine zorgt ervoor dat de bijnieren het hormoon aldosteron aanmaken waardoor de nieren water en zouten vasthouden en de bloeddruk stijgt.

Als de nieren niet optimaal functioneren kunnen ze minder goed water en zouten uitscheiden en maken ze te veel renine aan. Hierdoor stijgt de bloeddruk.

WERELDNIERDAG 2019

Applied Kinesiology

Door het toepassen van de Applied Kinesiology binnen ons protocol kunnen we specifiek uittesten of zich in het lichaam bepaalde afvalstoffen bevinden die de nieren belasten en of het hormoonsysteem uit balans is (waardoor er meer renine en aldosteron wordt geproduceerd). Hoe beter we de nieren kunnen laten functioneren, hoe minder lichamelijke klachten er uiteindelijk zullen opspelen. Dit komt omdat de nieren gekoppeld zijn aan belangrijke spieren van de heup, het bekken en de nek- en schouderregio. Als de nieren te veel op spanning staan, kunnen de gerelateerde spieren fysieke klachten geven.

TIPS

📌TIPS om de nieren extra te ondersteunen, in het bijzonder tijdens het winterseizoen:

Beweeg voldoende

Let op het drinken van voldoende water (1.5-2l per dag)

Consumeer minder zout om de nieren zoveel mogelijk te ontlasten (<6gr. per dag)

Bent u benieuwd naar onze aanpak?

Of kent u iemand anders die we wellicht kunnen helpen?

Neem contact met ons op 📩 info@fysiotherapie-jetten.nl of 📞 045-5620395.
 

Team Fysiotherapie Jetten & Co.

📣Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en geen info of tips missen die een bijdrage kunnen leveren aan het optimaliseren van uw gezondheid, 👍like dan onze FB pagina en volg ons❗