Menu Sluiten

Arnoud van Rooij

In verband met een aankomende verhuizing vanuit Amsterdam ging Arnoud in Brabant op zoek naar een praktijk waarbij de patiënt centraal staat en niet de klacht.

Wat het werk als fysiotherapeut voor Arnoud inhoudt? Allereerst curatief. Het begrijpen van de ontstaansgeschiedenis van de klacht(en) om er vervolgens samen met de patiënt voor te zorgen dat ze controle krijgen over hun klacht, door de omstandigheden voor natuurlijk herstel te optimaliseren zodat functie en verstoring zo goed mogelijk of helemaal herstelt. Dit voor zowel het fysiologisch substraat als de belevingscomponent.

Daarnaast preventief. In samenspraak met patiënt te zorgen dat alle factoren van gezondheid zo ingesteld zijn dat blessures zo goed mogelijk worden voorkomen.

Enkele weetjes over Arnoud:

 • Als kind wilde Arnoud bakker worden.
 • Zijn beste eigenschap is leergierig zijn.
 • Op een vrije dag rijdt hij het liefst motor.
 • Essentieel voor zijn levensgeluk is dat hij zichzelf kan uiten.

Wat zijn werk zo leuk maakt? Als patiënten zich realiseren dat ze zelf controle hebben gekregen over hun klacht.

Waarom hij koos voor onze praktijk? Fysiotherapeutische zorg zoals die nu bestaat zal binnen 5 tot 10 jaar een totaal andere soort van zorg zijn dan nu het geval is. Er zal meer evidentie voor behandelmethodes komen en zorgverzekeraars zullen met andere rekenmodellen gaan werken. Van curatieve zorg zal er een verschuiving komen naar preventieve zorg. Fysiotherapie Jetten & co heeft een unieke behandelmethode en kijkt daarbij naar de onderliggende klacht. In veel gevallen zal dit primair een aanwezige klacht zijn (manifest), maar met de verschuiving in het fysiotherapie-landschap liggen er veel kansen om de behandelmethode in te zetten bij latent aanwezige klachten (preventie). Daarmee laat Fysiotherapie Jetten & co zien onderscheidend te zijn van de markt en dat spreekt hem erg aan.

De grootste uitdaging in zijn werk is het continu blijven begrijpen van de klacht die de patiënt ervaart en wat dit voor hen betekent. Met als doel om naast de diagnose de vraag beantwoord te krijgen waar de patiënt het meest mee geholpen zou zijn.

Na het afronden van zijn opleiding vertrouwde hij veelal op de KNGF-richtlijnen. Als er afwijkingen zijn van t.o.v. de richtlijn probeert hij die te begrijpen en te onderbouwen en daarmee de beste zorg voor de patiënt te realiseren.

Arnoud stapt in op het moment dat de locatie in Best wordt geopend en hij merkt dat alles heel voortvarend verloopt. Fysiotherapie Jetten & co is de afgelopen jaren enorm gegroeid en streeft ernaar dé grootste fysiotherapie praktijk van Nederland te worden. Arnoud vindt het erg uitdagend om onderdeel te zijn van deze groei plannen.

Fysiotherapie is Arnoud’s tweede ’tweede carrière’. Voorheen heeft hij voornamelijk gewerkt in marketing, sales en gastvrijheid. In 2014 heeft hij de keuze gemaakt om te gaan werken als personal trainer en om fysiotherapie te gaan studeren. De keuze kwam tot stand nadat hij reflecteerde op alle leuke dingen die hij gedaan heeft en stelde hij zich de vraag of hij die kon combineren. Zo werkt hij graag samen (zowel 1-op-1 als binnen netwerken), neemt hij verantwoordelijkheid, is hij gefascineerd door het menselijk lichaam, vindt hij het leuk mensen te motiveren, kan hij goed luisteren (en praten) en ook wil hij begrijpen waarom zaken gaan. Voor hem was fysiotherapie toen een logische keuze.

Hij woont samen met zijn man (Joghem) in een heel leuk appartement in Amsterdam Westerpark. Omdat ze geen tuin hebben en die toch wel erg graag willen gaan ze na 12 jaar verhuizen. En omdat hij uit Brabant kom, en zijn zus jonge kinderen heeft, zijn ze in en rondom Eindhoven op zoek naar een woning.

Al een tijd hield hij de vacatures in de gaten en toen hij de vacature voor Best zag heeft hij daarop gereageerd. Hij zal voorlopig vanuit Amsterdam op en neer rijden. Hij doet dat met de motor (voor de liefhebbers een BWM R1200GS Rallye), naast leuke tour-ritten is de motor ook ideaal als er file staat.

Tijdens het werk ziet hij voornamelijk patiënten “maar juist door ruggespraak te hebben met collega’s kunnen we de zorg verbeteren”, aldus Arnoud. Daarom heeft hij als doel om iedereen binnen 4 weken persoonlijk te leren kennen.

 

Opleiding:

 • Bachelor fysiotherapie (ProEducation), 2019

 

Cursussen:

 • Evidence Practice in Health Care (Klinische Epidemiologie) UvA/AMC, nog niet afgerond
 • Bachelor fysiotherapie (ProEducation), 2019
 • Medical taping (MTC), 2017
 • Anatomy Trains in structure & function, Thomas Myer, Incitus, 2017
 • Post Rehab Essentials (NSCA CEU approved), Somerset, 2015
 • Poliquin Performance specialist – level 2, Poliquin, 2015
 • TRX Qualified suspension trainer, TRX (NSCA CEU approved), TRX, 2015

Specialisatie:

 • Schouder & knie

BIG: 49925817804

Wil je zo snel mogelijk geholpen worden?