Menu Sluiten

Last van huidklachten?

Eczeem

Wat betekent het wanneer je eczeem hebt of andere vormen van huidirritatie? Waarom uiten problemen zich überhaupt via de huid? Hoe kan het dat mensen met huidproblemen vaak ook een laag energie niveau hebben en/of chronische pijn?

Huidklacht als symptoom

Wist je dat huidklachten 9 van de 10 keer een symptoom zijn en niet een probleem op zich?

Waarom problemen zich dan uiten via de huid? De grootste reden is omdat het lichaam via de huid ook afvalstoffen kan uitscheiden. Dit is zeker niet de weg waar het lichaam de voorkeur voor heeft en zo komen we uit bij het verschil tussen het primaire en secundaire uitscheidingsmechanisme.

Eczeem
Huidklachten zijn vaak een symptoom, niet het probleem op zich.

Dikke darm en longen

Onder het primaire uitscheidingsmechanisme behoren:

  • de darmen;
  • de lever;
  • de nieren.
 
 

Onder het secundaire uitscheidingsmechanisme behoren:

  • de longen;
  • de slijmvliezen in oog, oor & neus;
  • en dus de huid.

Hoe de huid gevoelig wordt voor ontsteking

Het primaire uitscheidingsmechanisme heeft als belangrijke functie om toxische stoffen het lichaam uit te helpen. Dit kunnen stoffen zijn die van buiten naar binnen komen, maar ook stoffen die van binnenuit schadelijk zijn geworden.

De darmen, lever en nieren besteden een groot deel van hun tijd aan uitscheiding. Dit mechanisme kent een bepaalde capaciteit en doet niet aan overwerken!

Kortom, wanneer het lichaam teveel wordt belast (door darmproblemen of een ongezonde levensstijl) dan schakelt het hulp in van de secundaire uitscheidingsmechanismen.

De longen, de slijmvliezen in oog, oor & neus en de huid zijn dan aan de buurt om schadelijke stoffen naar buiten te werken. Zo wordt de huid gevoelige voor ontsteking, is eerder rood en geïrriteerd en dus veel ontvankelijker voor huidproblemen.

Pas als je van binnen goed functioneert, kan de buitenkant optimaal werken

Fysiotherapie Jetten & co heeft een unieke behandelmethode ontwikkeld waarbij we kijken naar de oorzaak van jouw klachten. Dit doen we door fysiotherapie te combineren met elementen uit toegepaste kinesiologie. Bij toegepaste kinesiologie wordt gebruik gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer het lichaam uit balans is geraakt en hoe die balans weer hersteld kan worden. 

Want pas als je van binnen goed functioneert, kan de buitenkant optimaal werken. Toegepaste Kinesiologie is een zeer effectieve en efficiënte methode om beter en sneller tot herstel te komen.

Bij gezondheid draait het om een mentale, biochemische en fysieke balans. Door een combinatie van een slechte leefstijl, stress en toxische stoffen raakt het lichaam uit balans en gaat het klachten vertonen zoals hoofdpijn, spierklachten, gewrichtsklachten, duizeligheid, huidklachten en vermoeidheid.

Doordat Fysiotherapie Jetten & co de dieperliggende oorzaak behandeld is 60 tot 70% van onze patiënten binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij. De resultaten zijn indrukwekkend op zowel de korte als lange termijn.

Ben je benieuwd naar onze unieke en doeltreffende aanpak bij huidklachten? Neem dan contact op met ons.

Team Fysiotherapie Jetten & co