Menu Sluiten

In 4 stappen verbetering in je hielspoorklachten

Hielspoor
Last van een scherpe, stekende pijn onder je voet, midden onder je hiel? Straalt die pijn soms uit naar de binnen- of buitenkant van je voet? Als je hielspoor hebt, weet je precies waar dit over gaat. Wil je weten hoe je binnen 4 behandelingen een verbetering krijgt in je hielspoorklachten?

Lees hieronder verder over het 4-stappen plan van Fysiotherapie Jetten & co om binnen 4 behandelingen (4-6 weken) een verbetering in je hielspoorklachten te krijgen!

Stap 1: Spiertesten

Door middel van spiertesten controleren we het orgaansysteem (op afvalstoffen) en/of het hormonale systeem (eventuele aanvulling van vitamines/mineralen) die de hielspoorklachten kunnen veroorzaken en/of het herstel kunnen belemmeren.

Stap 2: Fysiotherapie / Manuele therapie

Controle van de wervelkolom en de onderste extremiteit (heup, knie, enkel) door middel van Fysiotherapie / Manuele Therapie. Aangezien beperkingen of problemen in de wervelkolom (specifiek het heup- en bekkengewricht en de lage rug) van invloed zijn op de voetbelasting en dus op eventuele klachten in dit gebied.

Stap 3: Shockwave

Aangezien hielspoor een chronische klacht is ten gevolge van een afwijkend herstel, zorgt de Shockwave voor het op gang brengen van een nieuw herstelproces.
 
De Shockwave wordt opgebouwd in intensiteit van behandeling 1 t/m 4:
 
  • Week 1: Behandeling 1
  • Week 2: Behandeling 2
  • Week 4: Behandeling 3
  • Week 6: Behandeling 4

Stap 4: Taping

Door middel van het aanbrengen van een ondersteunende tape rond de voetzool, wordt de belasting op het hielspoor verlaagd en wordt overbelasting van dit gebied voorkomen waardoor er een beter herstel kan plaatsvinden.

Ben je benieuwd naar onze unieke en doeltreffende aanpak bij hielspoor klachten? Neem dan contact op met ons.

Team Fysiotherapie Jetten & co