Menu Sluiten

Heup, bekken, nek- en schouderklachten? Dit kan de oorzaak zijn.

nekpijn
Klachten van de heup, bekken, nek en schouderregio kunnen mogelijk een dieperliggende oorzaak hebben. In dit bericht lichten we één specifieke oorzaak toe. Belangrijke spieren in deze lichamelijke regio’s zijn namelijk gekoppeld aan de nier-balans. Als de nieren te veel op spanning staan, kunnen de gerelateerde spieren fysieke klachten geven.

Hoe zit dit?

Een van de functies van de nieren is het regelen van de bloeddruk. De nieren kunnen de bloeddruk op twee manieren regelen, via:

  1. de hoeveelheid water en zouten in het lichaam. Dit doen de nieren door de hoeveelheid urine en de hoeveelheid zout in de urine aan te passen.
  2. het hormoon renine. Renine zorgt ervoor dat de bijnieren het hormoon aldosteron aanmaken waardoor de nieren water en zouten vasthouden en de bloeddruk stijgt.

Als de nieren niet optimaal functioneren kunnen ze minder goed water en zouten uitscheiden en maken ze te veel renine aan. Hierdoor stijgt de bloeddruk.

Onze aanpak

In de praktijk zien we dat de balans en de functie van de nieren een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn van fysieke klachten. Het kan daarom zijn dat deze klachten steeds maar weer blijven terugkomen als de dieperliggende oorzaak niet wordt aangepakt. Er zijn uiteraard nog tal van andere mogelijke oorzaken voor deze klachten.

Door onze unieke behandelmethode kunnen we specifiek uittesten of zich in het lichaam bepaalde afvalstoffen bevinden die de nieren belasten en of het hormoonsysteem uit balans is (waardoor er meer renine en aldosteron wordt geproduceerd).

Hoe beter we de nieren kunnen laten functioneren, hoe minder lichamelijke klachten er uiteindelijk zullen opspelen.

Wij gaan op zoek naar de dieperliggende oorzaak waardoor 60 tot 70% van onze patiënten binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij zijn. De resultaten zijn indrukwekkend op zowel korte als lange termijn.

nieren

Heb je heup, bekken, nek- en schouderklachten en wil je zo snel mogelijk geholpen worden?

Maak dan direct een afspraak.