Menu Sluiten

Fysiotherapie reuma vergoed bij 2 groepen reumapatiënten

Fysiotherapie reuma vergoed

‼️Dit artikel verscheen afgelopen week in de krant:

” Fysiotherapie reuma vergoed”

Vanuit Fysiotherapie Jetten & Co lichten we het artikel graag toe zodat voor u als reuma patiënt duidelijk is wat er precies wel en niet wordt bedoeld.

Allereerst goed te weten dat het om twee onderzoeken gaat naar langdurige oefentherapie bij specifiek 2 groepen reumapatiënten namelijk patiënten met reumatoïde artritis (RA) en axiale spondyloartritis (axiale SpA), die ernstige gewrichtsschade en beperkingen in het dagelijks functioneren ondervinden. Het wetenschappelijke bewijs hiervoor ontbreekt nu nog.

De uitkomsten van deze onderzoeken bepalen of langdurige oefentherapie voor deze 2 specifieke groepen patiënten in het basispakket komt.

Sija de Jong, manager Patiëntenbelangen van ReumaNederland: “Na het onderzoek, dat we samen met het KNGF hebben geïnitieerd, hopen we het noodzakelijke bewijs te hebben dat langdurige oefentherapie bij deze groep patiënten werkt en daarom opgenomen moet worden in het basispakket. Het gaat dan om een beperkte groep, terwijl wij denken dat veel meer mensen met reuma baat hebben bij fysiotherapie om goed te kunnen blijven functioneren.”

📌De fysiotherapiebehandelingen worden enkel vergoed voor de mensen die toegelaten worden tot het onderzoek. Dit in tegenstelling tot sommige berichten in de media.

👁‍🗨Informatie over hoe en waar patiënten zich kunnen aanmelden, volgt binnenkort o.a. op de website van ReumaNederland.

📌Wij wijzen u er graag op dat fysiotherapie uit de basisverzekering ten laste gaat van uw eigen risico.

🔎Wij houden u natuurlijk graag verder over op de hoogte over de uitkomsten van het onderzoek.

Team Fysiotherapie Jetten & Co