Menu Sluiten

Osteopathie

Je gezondheid is bij de osteopaat in goede handen

De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. De behandeling richt zich op het verlichten of wegnemen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn of buikpijn waardoor je je weer optimaal gezond kunt voelen.

Hands only!

Een osteopaat gebruikt voor de behandeling geen medicijnen of apparatuur. Hij gebruikt alleen zijn handen. Het is een veilige methode met een lage behandelfrequentie.  Dit resulteert in veel tevreden patiënten.

Niet alleen je klacht maar jij als geheel staat centraal

Gezondheid is beweging. Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten. De klachten en de plek waar de osteopaat behandelt zitten niet per se op dezelfde plek, in je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.

Een osteopaat neemt de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken.

Daarnaast leert een osteopaat je veel over de achtergronden van je klacht en wat je zelf kunt doen aan deze klacht om je gezondheid te verbeteren.  De osteopaat werkt samen met andere disciplines.

De meest voorkomende klachten

De meest voorkomende klachten zijn:

  1. Rug- en nekklachten
  2. Buikklachten
  3. Zwangerschapsklachten
  4. Klachten bij baby’s
  5. Hoofdpijn en migraine

Veel mensen met chronische rug- of nekpijn hebben baat bij behandeling door een osteopaat. Maar de lijst van klachten waarbij een osteopaat kan helpen is nog veel langer. Ook bijvoorbeeld bij migraine, whiplash, buikpijn, slechte darmwerking kan behandeling door een osteopaat zinvol zijn.

Osteopathie voor kinderen 

Kinderen kunnen soms moeilijk verwoorden wat er aan de hand is. Er kunnen vage klachten zijn waar de behandelend arts niet altijd een oplossing voor heeft. Een osteopaat kan dan een goede keuze zijn.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Dan kan je contact opnemen met ons via 045-5620395 of info@fysiotherapie-jetten.nl

Wil je zo snel mogelijk geholpen worden?