Menu Sluiten

Oedeemfysiotherapie

Wist je dat onze praktijk gespecialiseerd is in het behandelen van oedeem?

Bij Fysiotherapie Jetten kunnen mensen terecht voor een effectieve oedeembehandeling. Een optimale waterhuishouding is namelijk van vitaal belang voor een gezond lichaam.

Oedeem is een veelvoorkomend probleem waarbij vocht zich ophoopt in het lichaamsweefsel, wat leidt tot zwellingen. Dit kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals pijn, vermoeidheid, bewegingsbeperkingen en beperkingen in het dagelijks leven. Gelukkig bieden wij oplossingen om oedeem te behandelen en de waterhuishouding in het lichaam te herstellen.

Een van de behandelingen die we aanbieden, is lymfdrainage. Lymfdrainage is een natuurlijke therapie die gericht is op het stimuleren van het lymfestelsel. Het lymfestelsel speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezonde waterhuishouding en het creëren van een ideale omgeving voor onze lichaamscellen. Door middel van lymfdrainage kunnen we het lymfestelsel activeren en het overtollige vocht afvoeren, waardoor de zwellingen verminderen en de symptomen van oedeem afnemen.

Bij Fysiotherapie Jetten begrijpen we dat oedeembehandeling een persoonlijke aanpak vereist. Onze ervaren oedeemfysiotherapeuten zullen een behandelplan op maat maken, gebaseerd op de specifieke behoeften van elke cliënt. Naast lymfdrainage kunnen we ook andere technieken en oefeningen gebruiken om de algehele gezondheid en mobiliteit te bevorderen.

We staan klaar om je te helpen bij het herstellen van een gezonde waterhuishouding en het verminderen van de symptomen van oedeem. Je kunt altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken en de eerste stap te zetten naar een betere gezondheid.

Wat doet de oedeemfysiotherapeut?

De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van het vocht te stimuleren. Dit gebeurt onder andere door manuele lymfdrainage. Met deze zachte handvattingen verplaats je vocht naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Dit vaak in combinatie met compressietherapie en/of lymftaping om vochtophoping tegen te gaan of te zorgen dat de ontstane situatie stabiel blijft.

Wij bieden Oedeemfysiotherapie aan op locatie:

  • Best
  • Voerendaal