Menu Sluiten

Handtherapie

Word je in je dagelijkse leven beperkt door klachten aan je hand?

Jouw hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat je bezit.

Elke dag heb je je handen nodig om te werken, jezelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben.

Je gebruikt je handen om te communiceren en door te voelen geven je vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Jouw handen zijn een uniek onderdeel van jezelf.

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook erg kwetsbaar en kan een schijnbaar klein letsel aan je hand of onderarm grote gevolgen hebben voor je dagelijks functioneren. Een goede behandeling door een handtherapeut is dan belangrijk.

Wat is een handtherapeut?

Een handtherapeut is een erkend ergotherapeut of fysiotherapeut, die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsels aan hand, pols en arm.

Wanneer kun je bij een handtherapeut terecht?

Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij de handtherapeut terecht.

De symptomen zijn afhankelijk van de aard van de klachten. Pijn of bewegingsbeperking van de pols, duim of vingers komt het vaakst voor. Na een operatie kan de hand of pols dik en pijnlijk zijn. Maar ook wanneer er geen operatie heeft plaatsgevonden is de hand een kwetsbaar deel dat voor veel problemen en beperkingen kan zorgen.

Denk bij handklachten aan een skiduim, carpaal tunnel syndroom, triggerfinger, peesontsteking duim, duimartrose, peesletsel van de vingers,….

Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel.

Een handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met ons via 045-5620395 of info@fysiotherapie-jetten.nl

Wil je zo snel mogelijk geholpen worden?