Menu Sluiten

Fysiotherapie

Veel bewegingen zoals lopen, staan, springen en bukken zijn voor veel mensen vanzelfsprekend. Als je echter ergens last van krijgt, zijn deze dingen niet meer zo vanzelfsprekend.

De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: pijn, zwellingen, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, bewegingsbeperkingen, rug- en knieklachten, nek en hoofdpijnklachten.

Dit soort klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met het bewegingsapparaat van de mens. Patiënten met klachten die betrekking hebben op de spieren en gewrichten worden met oefeningen, adviseren en massages geholpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

De fysiotherapeut kan het herstel zo goed mogelijk laten verlopen. Hij of zij behandelt en begeleidt de patiënt  met als doel de dagelijkse handelingen weer verantwoord te kunnen hervatten. De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt ook bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kunnen blessures zijn van spieren, pezen, banden en gewrichten.

Gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen ook worden behandeld.

Wil je zo snel mogelijk geholpen worden?