Menu Sluiten

Fysiofitheidscan

Je kunt ook bij ons terecht voor een fysiofitheidscan. Een test voor iedereen die om zijn gezondheid geeft.

Bewegen is gezond. Dat is bekend. Wat is nu gezond voor jou? Hoeveel of hoe weinig beweging heb je nodig om je gezondheid te bevorderen? En hoe fit ben je eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan.

Doe daarom de Fysiofitheidscan. Het is een test voor iedereen. Echt iedereen. Of je nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet. Op basis van de resultaten van de Fysiofitheidscan krijg je een persoonlijk advies.

Als deskundige van ons dagelijks bewegen kan de fysiotherapeut aangeven hoe je op een eenvoudige manier aan jouw gezondheid kunt werken. Het gaat er vooral om dat je stilstaat bij hoe belangrijk een gezond lichaam is en wat je minimaal aan beweging nodig hebt.

Wil je je aanmelden? Dat kan. Ga naar Contact en vul je gegevens in. Wij nemen dan contact met je op.

De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Korte vragenlijst
  2. Conditie
  3. Kracht (naar keuze)
  4. Lenigheid (naar keuze)
  5. Coördinatie (naar keuze)
  6. Huidplooimeting
  7. Uitslag

Je kunt thuis al beginnen. Na je inschrijving ontvang je alle benodigde informatie en een korte vragenlijst.

De ingevulde vragenlijst neem je mee naar de fysiotherapeut die bij jou de Fysiofitheidscan afneemt. Nadat de fysiotherapeut de vragen en antwoorden met je heeft doorgenomen, word je geïnformeerd over Nederlandse Norm Gezond Bewegen.

Vervolgens kun je zelf ervaren wat deze norm inhoudt en wordt je conditie getest. Hiermee wordt een basis gelegd voor een persoonlijk beweegadvies.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en jouw wensen wordt een aantal andere tests bij je afgenomen. Op deze wijze wordt een indruk verkregen van de kracht van je spieren, je lenigheid, je vetpercentage en je coördinatie.

Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met je en krijg je een persoonlijk advies. Misschien ben je fitter dan je denkt, of moet je juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee je je gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft je fysiotherapeut je een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn. De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur. Deze test kan ook preventief gedaan worden.

Bron: www.fysiofitheidscan.nl

Wil je zo snel mogelijk geholpen worden?