Menu Sluiten

Applied Kinesiology

Toegepaste kinesiologie is de Nederlandse vertaling vanuit de Engelse term Applied Kinesiology (AK). 

Fysiotherapie Jetten & co maakt al jaren lang succesvol gebruik van toegepaste kinesiologie. We gebruiken onze eigen ontwikkelde methode genaamd SET-methode®, waarbij elementen uit de toegepaste kinesiologie als diagnostisch hulpmiddel dienen. 

Bij toegepaste kinesiologie wordt gebruik gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer het lichaam uit balans is geraakt en hoe die balans weer hersteld kan worden. Hiermee zijn we instaat om de dieper gelegen oorzaken van (pijn)klachten te herkennen. Een oorzaak kan te vinden zijn op chemisch, structureel en emotioneel niveau.

Het doel is om mensen waarbij de beweging, functionering en prestatie niet optimaal is, zo “goed” en “snel” mogelijk te herstellen of te verbeteren.

Naast gewrichtsklachten kan toegepaste kinesiologie helpen met het opsporen en behandelen van diverse andere klachten zoals: spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, migraine, gewrichtsklachten, spierpijnen, allergieën, huiduitslag, vermoeidheid, zenuwpijnen, hormonale klachten en psychische klachten.

Doordat Fysiotherapie Jetten & co de dieperliggende oorzaak behandeld is 60 tot 70% van onze patiënten binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij. De resultaten zijn indrukwekkend op zowel de korte als lange termijn.

Wil je zo snel mogelijk geholpen worden?