Menu Sluiten

Deel 4 Herfst & metaal | Schouderklachten

SCHOUDERKLACHTEN

Last van schouderklachten tijdens de herfstperiode? Benieuwd waarom je deze klachten precies in de herfst hebt? We informeren je graag over de mogelijke oorzaak en oplossing!

Bij de herfst denken we aan wisselende temperaturen, kwakkel weer maar natuurlijk ook de mooie natuur. Ben je je er wel eens van bewust dat een seizoen, in dit geval de herfst, ook de oorzaak kan zijn voor veel klachten? De herfst staat in verbinding met de dikke darm en de longen.

Vanuit energetisch standpunt bekeken zijn de spieren musculus deltoideus (deltaspier) en musculus tensor fasciae latae (spanner van peesblad van bovenbeen) verbonden met de dikke darm en de long. Als een van deze twee energiebanen uit balans is, is het goed te verklaren dat er een bepaalde spanning op deze twee spieren kan komen. Klachten die hierdoor ontstaan zijn nek en schouder met zelfs uitstraling tot en met de pols of vingers!!

🍂Wist je dat er een relatie is tussen de spier van je schouder en heup en bovenbeen?🍂

 Klinkt misschien een beetje vreemd? Is het niet. Bij Fysiotherapie Jetten & Co wordt  er gekeken naar het gehele lichaam in plaats van de lokale klacht. Je ledematen hebben namelijk een kruiselingse connectie met elkaar. Dit wil zeggen dat de spier musculus tensor fasciae latae van je bovenbeen in verband staat met de supraspinatus spier. Een enorm belangrijke spier van je schoudergordel die zorgt voor stabiliteit en beweging.

Waar de meeste therapeuten uitgaan van een lokaal probleem (denk aan bewegingsbeperking, inklemming, slijmbeursontsteking of dergelijke) gaan wij bij fysiotherapie Jetten & Co een stap verder.

!Vergeet niet dat wij ook lokale lichamelijke klachten behandelen! Mocht de oorzaak tóch te maken hebben met de spieren en gewrichten (of andere structurele oorzaken) zit je bij ons ook aan het juiste adres!

Ben je er ook klaar mee om met (schouder)klachten rond te lopen met minimaal resultaat na een behandeling en verlang je naar een duurzaam resultaat? Of ben je benieuwd naar onze (nieuwe) mogelijkheden en visie over jouw gezondheid en klachten?

Maak dan snel een afspraak!

Tot kijk in onze praktijk!