Menu Sluiten

Artrose

“Met artrose moet je leren leven!”

!!MOOI NIET!!

Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. De kwaliteit en dikte van het kraakbeen gaan bij artrose langzaam maar zeker achteruit. Alhoewel artrose niet te genezen is, komt men er tegenwoordig wel steeds vaker achter dat andere interne processen in het lichaam een belangrijke invloed kunnen uitoefenen op de kwaliteit van het kraakbeen en de mate van (gewrichts-)klachten.

De hoeveelheid ‘slecht’ cholesterol, hormonale balans, voeding, juiste vitamines en het bioritme kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn. Maar ook een verkeerde zuur-base balans in het lichaam speelt een rol. Deze processen vinden allemaal hun oorsprong in het disfunctioneren van organen of een disbalans in het hormoonsysteem (door een tekort of aanvulling van bepaalde vitamines en mineralen).

Het is bij artrose van essentieel belang om verder te kijken dan alleen de klacht zelf. Mede om deze reden werken wij volgens het Fysiotherapie Jetten protocol. Dit is een unieke behandelmethode die middels Applied Kinesiology de interne processen (organen en hormoonsysteem) in het lichaam functioneel optimaliseert en middels Fysiotherapie de externe processen (spieren en gewricht) behandelt. Aan de hand van dit protocol kunnen wij u bijvoorbeeld ook voorzien van specifieke adviezen met betrekking tot voeding of leefstijl.

Tips om gewrichtspijn te voorkomen:

  • Regelmatig leven en gezond eten.

  • Voldoende bewegen, liefst in de buitenlucht.

  • Neem voldoende vitamine D in.

  • Matig het gebruik van alcohol en cafeïne.

  • Zorg voor voldoende ontspanning.

Wordt fysiotherapie bij artrose vergoed?

Per 1 januari 2018 vergoedt de basisverzekering 12 behandelingen oefentherapie voor patiënten met knie- en heupartrose. Hiervoor heeft u wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan zal vanaf de 13e behandeling de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering doorlopen (indien van toepassing).

Laat u verrassen door een hele nieuwe visie op klachten en het lichamelijk functioneren.

Bent u nieuwsgierig naar onze unieke aanpak van behandelen?

Maak dan telefonisch 📞 045-5620395 of via mail 📩info@fysiotherapie-jetten.nl uw afspraak.

Tot kijk in onze praktijk!

Team Fysiotherapie Jetten.

📣Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en geen info of tips missen die een bijdrage kunnen leveren aan het optimaliseren van uw gezondheid, 👍like dan ook onze FB pagina en volg ons❗