Menu Sluiten

9 tips voor een correcte houding bij het thuiswerken

Bij een goede werkhouding is het belangrijk dat je op een actieve manier kunt functioneren.

Onderstaande 9 tips helpen je om, op de meest optimale manier, te kunnen werken thuis.

  1. Zorg dat de onderbenen en voeten (enkelgewricht) een hoek van plusminus 90 graden maken en dat de voeten stevig op de grond staan.

  2. Zorg dat je onder- en bovenbenen (kniegewricht) dezelfde hoek van 90 graden of groter maken. 

  3. Zorg dat je (onder)rug en bovenbenen (heupgewricht) een hoek maken van 90 graden. Ook hier geldt; eventueel een licht, grotere hoek.

  4. Probeer met je schouderbladen contact te maken tegen de rugleuning van de stoel, indien er een rugleuning aanwezig is. Je voelt hierdoor enige spanning tussen de schouderbladen, dit is normaal.

  5. Rust met de ellebogen en onderarmen op je tafel/bureau.

  6. Leg het toetsenbord plat neer, niet met de stelpootjes omhoog. Zo houden je polsen een neutrale positie en knel je geen pezen en zenuwen af, dit kan voor klachten zorgen.

  7. Probeer enigszins met de kin licht ingetrokken te werken. Alsof je je hoofd “langer maakt”, terwijl de oren boven je schouders staan.

  8. Als je met een muis werkt, laat dan de elleboog op tafel liggen. Zo blijven je schouderbladen tegen de rugleuning. Til niet de elleboog constant op maar probeer vanuit de hand en pols te werken.

  9. Last but not least: zorg ervoor dat je zeker elk kwartier even gaat staan en zo mogelijk een rondje loopt of wat drinken haalt (vooral water!). Zo houd je jezelf zichzelf actief en word je, zodra je weer plaatsneemt achter je tafel/bureau, herinnerd aan de actieve zithouding zoals hierboven beschreven. 

BONUS TIP

Maak gebruik van het stuitkussen Harley Designer met aan de achterkant van het zitkussen een uitsparing waardoor er minder druk op het stuitje komt. Biedt een maximale drukverdeling door de traagschuim toplaag. Dit stuitkussen zorgt voor een optimaal comfort en een ergonomische zithouding. 

Ontwikkel je toch klachten of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Team Fysiotherapie Jetten & co